Coaching
“Ik zoek een klankbord, een goed gesprek.”
Bijna iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een professionele onafhankelijke “buitenstaander” die begrip toont, uitdaagt, spiegelt en stimuleert.


Voor wie?

Voor medewerkers die:

  • hun persoonlijk functioneren willen verbeteren
  • zich in hun werk willen ontwikkelen

De aanleiding kan persoonlijk of omgeving- gerelateerd zijn: bijvoorbeeld, organisatieveranderingen, een nieuwe leidinggevende, persoonlijke patronen zoals onzekerheid, niet kunnen kiezen.

Inhoud
Tijdens het intakegesprek wordt de vraagstelling geformuleerd en het aantal benodigde gesprekken ingeschat. Er worden afspraken gemaakt over doelen en resultaten. Vervolgens zal er een aantal coachings-gesprekken plaatsvinden gericht op inzicht en gedragsverandering. Ook zullen er opdrachten worden meegegeven ter ondersteuning van het proces. In coaching kunnen vele thema’s onderwerp van ontwikkeling zijn: bijvoorbeeld doelgericht communiceren, effectief leidinggeven, conflicthantering of assertiviteit. In een sfeer van vertrouwen, betrokkenheid en respect ontstaat ruimte voor groei en voor een persoonlijke wijze van “leren”.

Veel voorkomende gespreksonderwerpen voor een coachingstraject kunnen zijn:

  • geen plezier meer hebben in werk
  • onzeker zijn over een nieuwe functie
  • het gevoel te hebben verder te willen, maar niet weten hoe
  • te weinig balans tussen werk en privé
  • onzekerheid over eigen competenties of hoe deze te presenteren
  • niet tot keuzes kunnen komen

Resultaat
Het resultaat is afhankelijk van de coachingsvraag. Kandidaat weet lastige situaties beter en bewuster het hoofd te bieden en de verantwoordelijkheid te dragen voor het eigen functioneren.

Doorlooptijd
De doorlooptijd hang af van de coachingsvraag van de medewerker. Over het algemeen bestaat een coachingstraject uit vijf tot tien gesprekken verspreid over twee tot vijf maanden.

Ervaringsverhaal

Werner van Uden, Projectleider Brabant Wonen, coachingstraject bij Annelies Manders

In eerste instantie was ik geen voorstander van een coachingstraject. Ik
had altijd het idee dat je dan ergens in "gefaald" hebt. Bij het eerste intake gesprek was er al meteen de "klik" tussen de coach en mij.  Tijdens de sessies die we hebben gehad, heeft Annelies (coach) mij steeds het gevoel gegeven dat ze er voor mij was en ze kon zich heel goed inleven in mijn situatie. De sessies waren soms heel confronterend (emotioneel) maar Annelies weet daar op een dusdanige manier mee om te gaan dat je daar toch een goed gevoel bij hebt.Annelies heeft bij mij zaken aangekaart wat voor een ander en voor mij eigenlijk logisch zijn, maar door omstandigheden op de achtergrond waren geraakt. De sessies hebben mij duidelijk gemaakt wat op de eerste plaats moet komen en hebben weer rust en structuur gebracht in mijn werk en privé.
Wat ik het grote voordeel van Annelies vindt, is dat zij het niet vanuit een "boekje" coacht maar vanuit haar eigen en dat vind ik heel belangrijk. Door haar manier van werken ontstaat er een bepaalde klik waardoor je meer open gaat praten en ook dingen durft te zeggen. Zij heeft je erg snel door waardoor je op het juiste moment geprikkeld wordt om na te gaan denken over waar je nu eigenlijk mee bezig bent.
Annelies is een persoon die haar werk op een persoonlijke manier benaderd waardoor ze iemand erg gemotiveerd en goed naar zichzelf laat kijken. Ik wil Annelies heel erg bedanken voor wat ze heeft gedaan en mijn mening over coachingstraject is bij deze helemaal bijgesteld".
 

Ontwikkeladvies 45+

Nieuwjaarswens

Vijfde loopbaanadviseur ingeschreven bij register BKA

Consulent duurzame inzetbaarheid

Regie op 2e spoor

 

Je werk of je leven

 

wandel mee met anneke

 

UWV aanbesteding is binnen

 

Nieuws van de loopbaanadviseurs die lid zijn van het Register BKA

 

Herregistratie BKA voor Joke Sol

Koos Nijst verbonden aan Loopbaansupport Detailhandel.

Wat gaan we doen als we niet meer hoeven te werken?

Angela van Berkel uit Sint Hubert aan het woord over assessments voor bedrijven

Medewerkers tot op hogere leeftijd gezond en vitaal kunnen laten doorwerken

Interactieve presentatie

De complexe werkelijkheid achter feiten,cijfers en gegevens over opleidingen en arbeidsmarktkansen van hbo en wo

Dilemmaverheldering

Loopbaancoaching bij het einde van je loopbaan?